Anglia ezen részén nincsenek magyar üzletek, lángosos bódék. Így ilyenkor nyáron nagyon hiányzik nekünk a lángos. Hogy pótoljam a hiányérzetet, házikészítésű lángost gyártok. Sajnos azonban általában nincs
- 80 dkg self raising liszt
- 2 dl creme fraiche (lehet sour creme-mel is, de szerintem a c.f. finomabb)
- fél liter tej
- 1 ek só
- 1 cs porélesztő
A hozzávalókat összegyúrom, letakarom és kb. fél órát meleg helyen kelesztem. Miután megkelt, kb. fél cm vastagra nyújtom, és szaggatom (a nagyság mindegy, ki milyen méretben szeretné fogyasztani). Bő, forró olajban kisütöm. Fokhagymával, creme fraiche-val, sajttal esszük, de gulyásleves mellé is ezt adom.
Mivel mindet egyszerre nem tudnánk megenni, ezért csak annyit sütök ki, amennyi elfogy. A maradékot kiolajozott zacsiba teszem, és hűtőben tárolom. Egy hétig eláll, és bármikor fel lehet használni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése